Precision PCB Fabrication, High Frequency PCB, High Speed PCB, Standard PCB, Multilayer PCB and PCB Assembly.
The most reliable PCB custom service factory.
PCBA Tech
Methods and measures to reduce loss in smt patch
PCBA Tech
Methods and measures to reduce loss in smt patch

Methods and measures to reduce loss in smt patch

2021-11-10
View:36
Author:Downs

There is a problem in smt patch that cannot be avoided, that is, the problem of loss in production. These also exist in industrial production. For the factors of SMT material loss, we can first go through the man-machine material method. This article mainly analyzes the human factors.

   SMT material loss factors, we can first conduct a detailed analysis through the man-machine material method as follows:

 Human Factors

   1. When installing the material, the tearing tape is too long and the material is pressed too much, resulting in material loss and loss;

   Solution: Train the operator to reserve two or three vacancies when loading the material, press the material to the material window to see the material OK, so that you can check the FEEDER gear position and the tape tension.

  2. After the FEEDER is installed, there is debris on the TABLE which causes it to be out of place, shaking and not getting the material;

   Solution: When training the operator to install the FEEDER, check the machine TABLE and the FEEDER base for debris, and clean the machine TABLE when turning it.

  3. The material tray is not installed on the FEEDER, causing the chuck and FEEDERTAPE to float and throw materials;

pcb board

   Solution: Strictly require the operator to install the material tray on the FEEDER when changing the material.

  4. The tension change caused by the failure to remove the coiled material in time, non-coiling, poor feeding, FEEDER TAPE floats and throws;

   Solution: Strictly require the operator to clean the tape when changing the material.

  5. Loss caused by reversing the board, jumping the wrong board, wiping the board, etc.;

   Solution: Strictly require the operator to operate according to the work instruction, and mark the position of the board, the direction of the board and the matters needing attention on the instruction book.

   machine factor

   1. The suction nozzle is deformed, blocked, damaged, insufficient vacuum pressure, and air leakage, causing the material to be sucked, incorrectly reclaimed, and the recognition fails and the material is thrown;

   Solution: require technicians to check the equipment every day, test the NOZZLE center, clean the suction nozzle, and maintain the equipment regularly as planned.

   2. Insufficient spring tension, uncoordinated suction nozzle and HOLD up and down, resulting in poor picking;

   Solution: Regularly maintain the equipment as planned, check and replace vulnerable parts.

  3, HOLD/SHAFT or PISTON is deformed, the suction nozzle is bent, and the suction nozzle is worn and shortened, resulting in poor picking;

   Solution: Regularly maintain the equipment as planned, check and replace vulnerable parts.

4. The reclaiming material is not in the center of the material, and the reclaiming height is not correct (generally press 0.05MM after touching the part), resulting in deviation, incorrect reclaiming, offset, and the identification does not match the corresponding data parameters And the recognition system is discarded as invalid material;

   Solution: Regularly maintain the equipment as planned, check and replace vulnerable parts, and calibrate the origin of the machine.

  5. The vacuum valve, the vacuum filter element is dirty, the vacuum pipe is blocked by foreign matter, and the vacuum is not enough when sucking, and the running speed of the equipment causes poor feeding;

   Solution: Require technicians to clean the suction nozzle every day and maintain the equipment regularly as planned.

  6. The machine is not positioned horizontally, and the vibration is large, and the machine and FEEDER resonate to cause poor material retrieval;

   Solution: Regularly maintain the equipment as planned, and check the level of the equipment to fix the support nuts.

  method of operations

   1. The wrong package type FEEDER is used, the groove for the paper tape and the flat groove for the tape cause the material to be unavailable;

  Solution: Train operators to identify the choice of material packaging and FEEDER.

2. Use wrong FEEDER with different specifications, 0802FEEDRE for 0603 materials, 0804FEEDER for 0402 materials, 1.3MM material cover for 0603 materials, 1.0MM material cover for 0402 materials, 1.0MM material cover for 0805 materials, wrong FEEDERPITCH Unexpected


  Solution: The smt patch needs to train the operator to recognize the size and shape of the material body and the choice of FEEDER material cover.

  3. The personnel do not work according to the standard work instructions;

   Solution: Strictly require the work in accordance with the standard work instructions, regular assessment of operating skills, management supervision and evaluation.

  4. Poor splicing, bending of the material belt, too tight coil tension, and poor material reclaiming caused by the hole of the material belt not aligning with the gear;

  Solution: Strictly require the operation according to the standard work instructions, training and assessment of operating skills, management supervision and evaluation.

  5. The tension of the coil is not enough, and the coil is not installed according to the standard, resulting in no coil;

  Solution: smt patch strictly requires the operation according to the standard work instruction, training and assessment of operating skills, management supervision and evaluation.